Sigaracılara rekor ceza

ABD’nin ikinci büyük sigara şirketi RJ Reynolds, kocası akciğer kanserinden ölen bir kadına 23.6 milyar dolar tazminat ödeme cezasına çarptırıldı.

Cynthia Robinson kocasının 1996’da ölmesinden 12 yıl sonra RJ Reynolds’a dava açmıştı.

sigaraŞirket sözcüsü, cezanın “aşırı derecede ağır olduğunu, anayasa ve eyalet yasalarının böyle bir cezaya izin vermediğini” söyledi.

Dört hafta süren duruşmada Robinson’ın avukatları, RJ Reynolds’ın sigaranın zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmediğini savundu.

Avukatlar, “bunun sonucu olarak” Michael Johnson’ın bir kaç kez sigarayı bırakma girişiminde bulunmasına rağmen tiryaki olduğunu söyledi.

Avukat Willie Gary şirketin, zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmeden sigara üretip satarak bilerek risk aldığını öne sürdü, “Umarız, bu karar TJ Reynolds ve diğer büyük tütün şirkletlerini artık masum insanların hayatlarını tehlikeye atmaktan alıkoyar” dedi.

RJ Reynolds’ın Başkan Yardımcısı Jeffery Raborn, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Raborn, kararın adil ve makul olmadığını, ayrıca sunulan kanıtların dikkate alınmadığını savundu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

EN ÇOK OKUNANLAR