ManşetTürkiye

Şifrede suçlu ortaya çıktı

0

Türkiye, şifre skaldalının sorumlularını ve bu skandaldan faydalanların kim olduğunu öğrenmeyi beklerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, suçluyu buldu. Ama bambaşka bir yerde.

ÖSYM’nin YGS skandalıyla ilgili açıklamalarından tatmin olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, liselilerin eylemlerini “provokatif eylemler” olarak niteledi ve “Sokaklara kimlerin döküldüğü ortadadır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’ya uçmadan önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YGS skandalıyla ilgili sorulara ilişkin Başbakan Erdoğan, “ÖSYM Başkanı’nın yapmış olduğu açıklamalardan ben tatmin oldum.” dedi.

“Birilerinin tezgâhı bozuluyor”
Erdoğan, “Bu arada bir şey çok açık, net belli her halde birilerinin tezgahı bozuluyor ki bu işten çok rahatsızlar ve şu anda çok çok farklı bir uygulamayla, çok daha dinamik bir yapıyla, inanıyorum ki çok daha kaliteyi, niteliği artırıcı bir yapıyla böyle bir imtihan sistemi gerçekleştirildi. Ben de kendilerine bu uygulamada başarılar dilerken, tüm başarılı öğrencilerimizi de kutluyorum” diye konuştu.

“Provokatif eylemler”
Zaman kaybıyla ikinci imtihanı engelleme gayretleri olduğunu iddia eden Erdoğan, “Sokaklara kimlerin döküldüğü ortadadır. Bunların provokatif eylemleri hiçbir zaman bu YGS imtihanını da bence olumsuz yönde etkilememelidir diye düşünüyorum. Burada samimi olarak kazananlara geleceğe yönelik başarı temennilerimi iletiyorum” dedi.

(Yeşil Gazete, Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.