İklim KriziManşet

Sierra Leone’de toprak kayması: Yüzlerce ölü var

0

Batı Afrika’da yer alan ülkede uzun süredir devam eden şiddetli yağmurlar felakete yol açtı. Toprak kayması nedeniyle Sierra Leone’nin başkenti Freetown’da çok sayıda kişi mahsur kaldı. Ölü sayısının 312’ye yükseldiği belirtildi.

Başkent Freetown’da insanlar çamuru elleriyle kazarak kayıp yakınlarını aradı. Bel hizasına kadar gelen çamurda ilerlemeye çalışan halk, ölen yakınlarını çamurun içinden çıkardı ve pirinç çuvallarının üstüne yerleştirerek morglara taşıdı. Connaught Hastanesi yetkilileri hastanelerin morglarının yetmediğini açıkladı.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren, felaketin yaralarını sarmak için Sierra Leone ordusu da devreye girdi. Sierra Leone Devlet Başkan Yardımcısı Victor Foh, toprak kayması ve sel nedeniyle “muhtemelen yüzlerce kişinin öldüğünü” doğruladı.

Sıklıkla sel felaketlerine maruz kalan Sierra Leone’de derme çatma inşa edilmiş yapılar toprak kaymalarında yıkılıyor. Kötü drenaj sistemleri nedeniyle özellikle yoksul bölgelerde, yağmurlu mevsimdeki sellerde insanlar hayatını kaybediyor. 2015’teki sel felaketinde de 10 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz kalmıştı.

 

(Hürriyet)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.