Siemens nükleerden vazgeçti

Alman endüstri devi, Japonya’daki nükleer santral faciasından sonra nükleer enerji alanındaki yatırımlarını durdurmaya karar verdi.

Siemens’in üst düzey yöneticilerinden Peter Loescher, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Japonya’daki Fukuşima nükleer santralinde yaşanan felaketin, şirketin bu yönde bir karar almasında etkili olduğunu belirtti.

Loescher, Siemens’in ”nükleer faslını” tamamen kapattığını, bundan böyle nükleer enerji santralleri kurmayacağını kaydetti.

Siemens’in Rus nükleer enerji şirketi Rosatom’la kurmayı planladığı ortaklığın da iptal edileceğini ifade eden Loescher, söz konusu şirketle işbirliğinin ”başka alanlarda” sürebileceğini vurguladı.

Loescher ayrıca, Alman hükümetinin yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş konusundaki kararına destek verdiklerini de söyledi.

Almanya Başbakanı Angel Merkel, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, Almanya’daki 17 adet nükleer reaktörün 2022 yılına kadar kapatılacağını duyurmuştu.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR