ManşetTürkiye

Şiddetli fırtına nedeniyle 10 ilde okullar tatil edildi

0

Türkiye‘yi etkisi altına alan şiddetli hava olaylarından dolayı 10 ilde okullar tatil edildi.

Yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyuran valilikler, olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Engelli ve hamile personeller idari izinli

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, rüzgar ve fırtınanın bugün saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda devam edeceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Valilik, olumsuz hava şartları nedeniyle de resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil, bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiğini kaydetti.

Valilik ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını da aktardı.

Valiliklerden art arda açıklamalar

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Düzce, Sinop, Bartın valilikleri de olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle bugün itibariyle yüz yüze eğitime ara verildiğini, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Çanakkale Valiliği de yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiğini ve kamu kurumlarında çalışan hamile personeller ile engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personellerin idari izinli sayılacağını aktardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.