Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Antalya’da hayvanları serinletme yöntemleri [Foto Galeri]

Antalya‘da sıcaklıklar 42 dereceyi buldu. Sıcaklıklar yalnızca kentte yaşayan insanları değil hayvanları da kötü şekilde etkiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı‘nda esaret altında tutulan 140 türden 1500 hayvan da aşırı sıcaktan olumsuz etkilendi. Hayvanat bahçesi görevlileri, hayvanları serinletmek için çeşitli yollar deniyor.

Fotoğraflar: DHA

Buzlu kokteyller

Görevliler, başta maymunlar olmak üzere birçok hayvan türünü günün belirli saatlerinde buzlu meyve ve sebze kokteylleri ile besleyerek, serinlemelerini sağlıyor.

Deve kuşu, koyun ve keçi türleri ise bakıcıları tarafından öğle saatlerinde hortumla ıslatılarak serinletiliyor. Sıcağa dayanıksız hayvanların yaşam alanları da sık sık ıslatılarak serinleme alanları oluşturuluyor. Daha küçük hayvanlar ile kuşlar ise kafeslerindeki fıskiye sistemiyle serinliyor.

Mevsimsel beslenme programı

Hayvanlara kalorisi düşük meyve ve kurutulmuş otlardan yaz diyeti uyguladıklarını belirten Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Aygül Arsun, DHA’ya yaptığı açıklamada “Beslenme rejimlerini yaz aylarında değiştiriyoruz. Yazın sulu sebze ve meyveler veriyoruz. Karpuz, muz, şeftali, elma, üzüm gibi meyveleri buz kalıpları içerisinde veriyoruz. Hem oyalanıyor hem serinliyorlar” dedi.

Ot ve etle beslenen hayvanlar için de farklı beslenme programı uyguladıklarını söyleyen Arsun, “Kurutulmuş yonca ve otlar veriyoruz. Etçil hayvanlara da yağlı kırmızı ve beyaz etleri azalttık. Sıcakta çok fazla hareket etmek istemedikleri için yediklerini eritmekte güçlük çekmesinler diye bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi