DünyaEnerjiManşet

Siber korsanlar Birleşik Krallık nükleer atık şirketi RWM’yi hedef aldı

0

Birleşik Krallık‘ta siber korsanlar büyük bir yeraltı nükleer atık deposu inşa etmek için 50 milyar sterlinlik bir projenin arkasındaki şirketi hedef aldı.

Jeolojik Bertaraf Tesisi (GDF) projesinin arkasındaki şirket olan Radyoaktif Atık Yönetimi (RWM), bilgisayar korsanlarının LinkedIn’i kullanarak işletmeye sızma girişimlerinin başarısız olduğunu açıkladı.

RWM, geçen yıl Nükleer Atık Hizmetleri‘ni (NWS) oluşturmak üzere birleşen üç nükleer kuruluşun arkasındaki devlet kuruluşu.

Guardianın aktardığına göre, yeni kurum GDF projesini, Cumbria‘nın batısında uzun süredir faaliyet gösteren Düşük Seviyeli Atık Deposu‘nu ve atık yönetiminden sorumlu bir başka kurumu bir araya getirerek 175 yıl dayanması beklenen bir tesis geliştirdi.

Geçen yıl RWM’de meydana gelen “siber olayların” hiçbirinin “önemli bir etkisi” olmadığını söyleyen NWS’nin CEO’su Corhyn Parr, RWM’nin Companies House‘da açılan hesaplarında, birleşmeyle ilgili olarak “ağırlıklı olarak LinkedIn’i hedef alan belirli saldırı vektörleri aracılığıyla sahiplik değişikliğinin potansiyel istismarının örneklerini gördük” dedi.

Şirketten bir sözcü, “NWS, diğer birçok Birleşik Krallık işletmesi gibi, LinkedIn’in işletmemizde çalışan kişileri tanımlamak için bir kaynak olarak kullanıldığını gördü. Bu girişimler çok katmanlı savunma sistemimiz sayesinde tespit edilmiş ve engellenmiştir” açıklamasında bulundu.

Siber güvenlik uyarısı

Uzmanlar, sosyal medya sitelerinin bilgisayar korsanları tarafından çeşitli yollarla güvenlik mekanizmalarını aşmak için kullanıldığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Bunlar arasında sahte işletme hesapları oluşturmak, bilgi toplamak ya da alıcıların kötü niyetli bağlantılara tıklamasını sağlamak için aldatıcı mesajlar göndermek ve diğer güvenli girişler için kullanıcıların kimlik bilgilerini doğrudan çalmaya çalışmak yer alıyor.

E-posta, telefon ve mesaj yoluyla yapılan saldırıları da içeren bu tür sosyal ağ mühendisliği, şirketlerden ve bireylerden hassas bilgiler elde etmek için bir geçit olabilir.

Şirket, yerel muhalefete rağmen toplulukları ikna etmeye uğraşıyor

Hükümet, ülkenin üksek radyoaktif nükleer atıklarını barındırmak üzere tasarlanmış bir yeraltı tünel ve mahzen ağı olan GDF projesi için bir yer bulma sürecinde.

Maliyetinin 20 milyar ila 53 milyar sterlin arasında olacağı tahmin edilen, Finlandiya ve Fransa‘daki benzer derin depo projelerini andıran projenin ilk atığını 2050’lerde alması bekleniyor.

Bu yılın başlarında Cumbria’daki Allerdale‘in jeolojik olarak tesis için uygun olmadığına karar verilmesiyle Cumbria’da iki ve Lincolnshire sahilinde bir saha daha kısa listede kalmıştı.

NWS, her bir sahayı inceleme ve yerel muhalefete rağmen toplulukları onaylamaya ikna etmeye çalışıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.