ManşetTürkiye

Sevda Tepesi’nde son durum

0

Kandilli’deki Sevda Tepesi’nin imara açılmasıyla başlayan süreç, tartışmalar ve açıklamalarla sürüyor. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Yeşili korumak gerekir” yorumunu yaparken, bir basın mensubunun “imzalayacak mısınız” sorusuna “önüme gelsin bakalım” demekle yetindi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Krala yazıktır. Bence tek ağaç bile kesmez oraları güzelleştirir” derken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha  ileri giderek eleştirenleri ayıpladı. Topbaş “Sanki yeşil yok edilecek. Bunu empoze edenleri ayıplıyorum” dedi.

Sözkonusu açıklamalar ayrıntılarıyla şöyle:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: İstanbul’un tarihini, Türkiye’nin her yerinde yeşili, maviyi arkeolojiyi, geleneksel sivil mimarlık örneklerini, bize ait olan ve geleceğe kalabilecek olan ne varsa, hepsini en iyi biçimde korumak gerekiyor. Önüme bir şey geldiği zaman, bu bakış açısıyla ya imzalıyorum ya imzalamıyorum. Önüme geldiği zaman bu bakış açısıyla değerlendireceğim.
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kral ailesi oraya otel yapmayacak. Ailesi için villa inşa edecek, belki dört tane. Kendisi oturacak… İmar değişikliği, orada sadece turizm amaçlı yapılabilir. Sonuçta bu da turizm yatırımı. Adam 20 küsur yıl önce satın almış, yazıktır. İmarı da çok verilmedi. Arazisi 57 dönüm, imar bin 700 metrekareden iki kat, yani 3 bin 400 metrekareye verildi. Tek bir ağaç bile kesemez. Bence oraları da korur, güzelleştirir. Süreç daha bitmedi. Büyükşehir onayladı şimdi 6 bakan ile Başbakan’ın onayından geçecek. 25 yıllık sorun çözülmüş olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir plan yaptı. Belli koşullar ile meclisimize gönderdi. Sevda Tepesi özel mülkiyettir, çitlerle çevrilmiş, tamamen şahıs arazisidir. Orada 57 bin metrekarenin sadece yüzde 3’ü kadar taban oturumlu bir alan kullanılacak. Ama basında gördüğüm şu, sanki bütün bu alan, yeşil ortadan kaldırılıyor. Şu andaki Sevda Tepesi görüntüsü ’Yeşil yok edilecek’ anlamı şeklinde değerlendirildiği için ben bunu bu şekilde empoze edenleri burada ayıplıyorum. Bu yanlış bir bakış açısı..

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.