ManşetTürkiye

Sevan Nişanyan kuş oldu, uçtu

0

Hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Sevan Nişanyan, tutuklu bulunduğu Foça Açık Cezavi’nden firar etti. Bu firarı sosyal medya hesabından dün saat 12.05’te attığı tweet ile duyurdu.

Habertürk’ten Ümran Avcı’nın edindiği bilgilere göre  firar ettigini söyleyen Nişanyan ne zaman ve nasıl firar ettiğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini söyledi.

Nişanyan cezaevinden izinli mi çıktığı sorusuna “O konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Yöntem ve usuller konusunda konuşmak için biraz erken. Zamanı geldiğinde onu bütün ayrıntılarıyla anlatacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ama henüz zamanı değil.” şeklinde yanıt verdi.

Nişanyan şunları söyledi: ”3,5 sene yeter diye düşündüm. Dolayısı ile artık biraz nefes almanın zamanının geldiğini düşündüm. Olay bu. Eh bu durumda Türkiye’nin kendine özgü birtakım koşullarından ya da eksikliklerinden faydalanarak devletimizin kontrolünün dışına çıkmaya karar verdim…”

Sevan Nişanyan kimdir

Türkiye’nin en tartışmalı entellektüellerinden olan Nişanyan, Marx’ın en zor eserlerinden biri olan Grundrisse’nin çevirmeni. Türkçe sözcüklerin etimolojisine dair araştırmalarını topladığı Nişanyan Sözlüğü ile biliniyor. Taraf Gazetesinde din ve Müslümanlık üzerine yazdığı yazılar nedeniyle hakkında çok sayıda dava açılan Sevan Nişanyan yaşadığı Şirince köyünde yaptırdığı izinsiz yapılar gerekçe gösterilerek mahkum olmuştu.

 

(Haber Türk, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.