TürkiyeFoto GaleriManşet

Sessiz yılbaşı [Foto Galeri]

0

31 Aralık Perşembe akşamı başlatılan ve 80 saat sürecek sokağa çıkma yasağı sebebiyle Türkiye’deki şehirler yeni yılı oldukça sessiz karşıladı.  Sokaklardaki, meydanlardaki ve mekanlardaki kutlama görüntülerinin yerini koronavirüs salgınını çok iyi özetleyen kareler aldı.

Ankara‘da yılbaşlarının en kalabalık yeri olan Kızılay, 2021 yılına oldukça sakin girdi.  Eğlencelere ve renkli görüntülere sahne olan Kızılay’da yalnızca görevli polisler ve belediye çalışanları kaldı. Polis telsizinden, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz‘ın polislerin yeni yılını kutladığı mesajlar iletildi.

Fotoğraf: DHA

İstiklal Caddesi’nde bir ilk

Yılbaşı kutlamalarının İstanbul‘daki adresi olan ve her yıl bir insan seline tanık olan İstiklal Caddesi bu yıl yalnızdı. 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla polis ve zabıta caddenin girişlerini kapattı.

Böylece ilk kez İstiklal bir yılbaşını bu kadar sessiz karşılamış oldu.

Fotoğraf: AA

Kurtuluş’ta gelenek değişmedi

Kurtuluş Mahallesi‘ndeki yılbaşı gecesi sokağa bardak atma geleneği bozulmadı. Mahalle sakinleri camlara çıkarak tencere tava çaldı, caddeye bardak fırlattı. Kimi vatandaşlar ise camlardan meşale yaktı.

Fotoğraf: DHA

Antalya’da etkinliksiz yılbaşı

Turizm kenti Antalya, her yıl renkli yılbaşı etkinliklerine ev sahipliği yapardı. Konyaaltı Sahili’nde denize giren grup, yeni yılı en olumsuz hava koşullarında dahi denizde karşılardı. Kentin genelinde konserler, etkinlikler alternatif kutlamalar yapılırdı. Vatandaşlar sabaha kadar kentin eğlence mekanlarında doyasıya eğlenirdi.

Ancak koronavirüs salgınını kontrol altına almak adına alınan tedbirler kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Fotoğraf: DHA

İzmir’de sanal kutlama

İzmir’de saat 09.00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte yılın her günü ve saatinde insanların bulunduğu Konak Meydanı da sessiz kaldı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çevrimiçi yılbaşı gösterisiyle birlikte tarihi kule gece saatlerinde renklendirildi.

Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından ve İzmir Tube üzerinden yayınlanan program, 23.40’ta Saat Kulesi’ndeki ışık gösterisi ile başladı. Etkinliği, genç sanatçı Ekin Ekinci’nin piyano performansı izledi.

Büyükşehir’in dayanışma ve umut temalarıyla hazırladığı ve Saat Kulesi’ne yansıtılan özel mapping gösterisi ise Okan Bayülgen’in seslendirmesiyle evlere konuk oldu.

Fotoğraf: DHA

Çanakkale’de yeni yıl sabahı

Güne bahardan kalma bir hava ile başlayan Çanakkale‘de yeni yılı evlerinde karşılayan vatandaşlar, 2021’in ilk gününde de dışarıya çıkamayınca şehrin sokakları ve Kordonboyu boş kaldı.

Fotoğraf: DHA

Van’da sessiz sabah

4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan kısıtlama nedeniyle, her yıl binlerce İranlı turistin yılbaşını kutlamak için geldiği Van‘da cadde ve sokaklar boş kaldı.

Sessizliğe bürünen caddelerde, polis denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Fotoğraf: DHA

Comments

Comments are closed.