SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’ndan yeni podcast serisi: Yükselt SES’ini!

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu'nun hayata geçirdiği podcast serisinde her hafta kadın gündemine dair başlıklar, eşitlik, adalet ve dayanışma haberleri dinleyicilerle paylaşıyor.

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu, dijital platformlardaki sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sadece yazılı içeriklerle değil, sesli olarak da sözünü duyurmak üzere “Yükselt SES’ini!” podcast serisine başladı.

Şubat 2023’te NewsLabTurkey’in Equalab programı kapsamında desteklenen podcast programının sunuculuğunu Duygu İslamoğlu üstleniyor.

Yaklaşık 10 dakikalık bölümlerde, SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nda yayınlanan güncel haberlerin yanı sıra haftanın kadın ve dayanışma gündemine dair önemli başlıklar paylaşılıyor.

‘Kadınların sesini daha fazla duymaya ihtiyacımız var’

‘Yükselt SES’ini!’ podcast yayınlarını hazırlayan ve sunan Duygu İslamoğlu, medyada kadın haberlerine yeterince yer verilmediğini hatırlatıyor.

“Haftanın kadın gündemini bir araya getiren içerikler bizim için çok değerli” diyen İslamoğlu, “Kadın haberi dediğimizde medyanın aklına ilk olarak kadınlara yönelik uygulanan şiddet haberleri geliyor, kadın kategorilerinde ya şiddet haberlerini buluyoruz ya da sağlıklı beslenme önerileri benzeri gündelik içerikler görüyoruz” diye ekliyor.

İslamoğlu, “Oysaki programı hazırlarken her hafta dünyada ve Türkiye’de kadınlara, kadın aktivistlere ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair önemli bir gündemin söz konusu olduğuna şahit oluyoruz. Bu gündemi sesli olarak bir araya getirip özetliyor olduğumuz için çok kıymetli bir iş ürettiğimizi düşünüyorum” diye belirtiyor.

Yeni medya araçlarıyla etkimizi artırmak istiyoruz’

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu editörü Eda Doğançay ise toplumsal cinsiyet odaklı ilk ve tek bülten olan ‘Haftanın Kadın Gündemi’ni podcast olarak da dinleyiciyle buluşturmak ve daha fazla kişiye ulaşmak istediklerini ifade ediyor:

“Bu zamana kadar platform internet medyası ekosisteminde güvenilir bir mecra haline geldi. Platformumuz, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bireylerin ve toplulukların seslerini daha iyi duyurabilecekleri, yeni nesil düşünce ve ifade şekillerinin geliştiği bir platform olduğu gibi, insanların düşünme ve ifade etme yollarını şekillendirme gücüne de sahip. Platform olarak yeni medya araçlarını kullanarak etkimizi artırmak istiyoruz. Bu sayede hem toplumsal değişime katkı sunanların bilinirliğinin artmasına hem de toplumsal cinsiyete duyarlı bir dil ve anlatımla kamuoyunun düşünsel gelişimine daha fazla katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Fakat bu zamana kadarki içerik üretimlerimiz daha çok yazılı alanda sınırlı kaldı. Bu podcast yayınıyla birlikte işitsel medyanın olanaklarını da bünyemize katmış olduk.”

Spotify, Apple Podcasts ve YouTube üzerinden yayınlanan “Yükselt SES’ini!” podcast serisinin tamamına buradan ulaşabiliyor.

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu hakkında

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin dijital platformu olan SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu, 2018 yılından bu yana çeviri, söyleşi, haber ve derlemelerden oluşan içerikleri yayınlayarak kadın gündemini takipçileriyle buluşturuyor. 2020 yılı itibarıyla SES Platformu, Türkiye’nin ilk ve tek toplumsal cinsiyet odaklı haftalık e-bültenini çıkarmaya başladı ve 10 bine yakın abonesine her hafta kadın gündemine dair önemli başlıkları iletmeye devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çevre aktivistlerinin gözü Busan’da: Dünya izliyor, plastikten vazgeçin

Busan'da ikinci gününe giren Küresel Plastik Anlaşması görüşmelerinde çevre örgütleri ve sivil toplumun plastikten uzaklaşmayı hedefleyen bir anlaşma için baskısı artıyor.

Güneş enerjisi, Türkiye’nin elektrik talebindeki artışın üçte ikisini karşıladı

Ember'in analizine göre, en yüksek talebin olduğu dönemde güneş enerjisi talep artışının üçte ikisini karşılıyor. Temmuz 2024'de 10 milyondan fazla kişiye elektrik güneşten sağlandı.

Hollanda genetik mutasyonla üretilen kedilerin sahiplenilmesini yasaklıyor

Scottish Fold ve Sphynx kedilerin yarışmalara, gösterilerine katılmaları ve reklamlar ve sosyal medyada sergilenmesi de yasaklanacak.

Gazeteci, yazar ve hak savunucularına gözaltı dalgası

Bu sabah çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda 13 gazeteci de gözaltına alındı. Dosyalara gizlilik kararı verildiği için gerekçe bilinmiyor.

KIYIDA’dan kıyıların kiralanmasına karşı mücadele çağrısı

Kıyıda Hareketleri Ağı, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, kıyıların özel şirketlerce işgaline karşı Anayasa hatırlatması: Kıyılar hepimizin, kiralayamazsınız!

EN ÇOK OKUNANLAR