ManşetTürkiye

Selvi, mobesede aksi görünse de “Kabataş tacizi” iddiasında ısrarlı

0

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın “Kabataş saldırısı” iddiasıyla ilgili olarak ‘iftira ve suç uydurma’ gerekçesiyle hakkında suç duyurusu yaptığı Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, gazetesinde yer verdiği köşe yazısında  “Tacize maruz kalmış bir anneyi savunduğumuz için hakkımızda suç duyurusunda bulunmak ise sizin için utanç vesilesi olacaktır. Sadece bir MOBESE görüntüsü üzerinden bir tacizi, bir annenin bebeğiyle birlikte yaşadığı travmayı yok sayamazsınız. Bir görüntü üzerinden bir olayı çürütemezsiniz” dedi.

5Abdulkadir Selvi

Selvi’nin yazısında değindiği mobese görüntülerinde iddia edildiği gibi Gezi Parkı Nöbeti sırasında Kabataş’da başörtülü bir kadının yanında bebeği ile kamçılı erkekler tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradığı beyanının asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Görüntülerde iddia sahibi geç kadın kırmızı ışıkta herkesle birlikte yayalara geçiş hakkı için yeşil ışık yanmasını bekliyor sonrasında da yoluna devam ediyordu.

Selvi, “Diliniz KABA Yüreğiniz TAŞ” başlıklı yazısında ayrıca “TCK’da ya CMK’nın hangi maddesinde suçun oluşması için MOBESE görüntüleri ispat etmeniz gerekiyor diye bir hüküm mü var. Yasada olmayan bir hükmü siz mi icat ettiniz?” diye bir soru yöneltmeyi de ihmal etmedi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.