Manşet

Selin vurduğu Artvin’de 450 kişi tahliye edildi

0
Fotoğraf: Muhammet Kaçar/ DHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel felaketinin yaşandığı Artvin‘in Arhavi ilçesinden 450 kişinin tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildiğini duyurdu.

21 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış sonucunda Arhavi Deresi taşmış, ilçe merkezi ve köy yolları kapanmıştı.

Bir kişi hala kayıp

Arhavi’de mahsur kalan altı kişinin,  Murgul ilçesinde mahsur kalan dokuz kişinin güvenli alanlara transfer edildiğini belirten AFAD, “Ayrıca Arhavi ilçesinden yaklaşık 450 kişi tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirilmiştir. Yağışlar nedeniyle Murgul ilçesinde kayıp 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. 1 vatandaşımız yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır” dedi.

Açıklamada AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 5 milyon TL yardım gönderildiği bilgisi de paylaşıldı. Ek olarak haberleşme altyapısını desteklemek amacıyla bölgeye mobil baz istasyonu sevk edildiği ve Türk Kızılay tarafından yiyecek ve içecek yardımı yapıldığı belirtildi.

Fotoğraf: Muhammet Kaçar/ DHA

4 bin 289 abone elektriksiz kaldı

Arhavi ilçe genelinde 80 trafonun arızalı olduğu ve 4 bin 289 aboneye enerji verilemediği aktarılan açıklamada “10 ekip 30 personel ile arızaların giderilmesi çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Arhavi Ortacalar yolunun trafiğe kapalı kısmının açılması için ise  24 personel ve 14 adet iş makinası ile çalışmaların devam ettiği bilgisi aktarıldı.

Açıklamada “Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye 22.07.2021 06:00 verilerine göre; Hopa ilçesi 183,1kg, Arhavi ilçesine 173,3 kg, Murgul ilçesinde 116,2 kg, Fındıklı ilçesinde 79,6 kg, Çamlıhemşin ilçesinde 64,9 kg, Ardeşen Yeşiltepe’de 64 kg yağış düşmüştür” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.