ManşetTürkiye

Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder için 5 yıl hapis istemi

0

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 2013 yılında yaptıkları bir konuşmada terör örgütünü ve Abdullah Öcalan’ı övdükleri gerekçesiyle “Terör örgütü propagandası” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

46

Hafta başında Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tüm olumsuz gelişmelere rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ilkeli ve ahlaklı” bir uzlaşmaya açık olması durumunda HDP’nin de kapısının açık olacağı mesajını verdi. PKK’nın yeniden hızlanan şiddet eylemlerine de karşı çıkan Demirtaş, “PKK’nin savaşı şehirlere yayacağız açıklamasını doğru bulmuyoruz, kabul de etmiyoruz. PKK’nin bu dönemde yapması gereken barış ihtimallerini büyütecek çabadır, çağrılardır. HDP olarak bunu istiyoruz” diye konuşmuştu.

Demirtaş, Abdullah Öcalan hakkında da “İmralı tecridi bitmeli, gerçek bir çözüm sürecine dönülmeli. Öcalan’a yönelik tecrit için yaptığımız çağrılar propaganda değil çözüm çağrısıdır. Rehine sistemi son bulmalı” demişti.

Temmuz ayı sonunda yapılan Diyarbakır Demokratik Toplum Kongre’sinde HDP İmralı heyeti adına konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise “Darbeden bir demokrasi çıkarılacaksa, en önemli yolu Sayın Öcalan’ın bu ülkenin demokratikleşmesindeki önemi ve rolünü teslim etmek ve müzakere sürecinin koşullarını hazırlamaktır” demişti.

 

(DHA, CumhuriyetDeutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.