ManşetTürkiye

Selahattin Demirtaş: Hedefimize yaklaştık

0

selahattin demirtaşBeklenenin üzerinde bir oy elde ederek koydukları % 10 psikolojik hedefe yaklaşan HDP adayı Selahattin Demirtaş elde ettikleri sonucun oran itibariyle hedeflediklerine yaklaşmış bir oran olduğunu ifade etti.

Bu seçimlerde önlerindeki barajları ön yargıları ve engelleri kırmayı başardıklarını söyleyen Demirtaş, özellikle Kürt halkının bu dönemde vermiş olduğu güçlü desteğin kendileri için onur verici olduğunu kaydetti. Kürt halkının Türkiye’nin bütün ezilenlerine elini uzattığını belirten Demirtaş, ülkenin dört bir yanında uzatmış oldukları elin tutulmasının ve seslerine cevap verilmiş olmasının kendilerini umutlandırdığını ve geleceğe dair artık yeni, özgür, adil ve eşit bir yaşamı örmeleri konusunda herkeste heyecan yarattığını dile getirdi. Özellikle Türkiye’nin işçi, emekçi ve yoksul kesiminin bu seçim ile birlikte yeniden siyaset sahnesine girdiğini söyleyen Demirtaş, kadınların bu seçimler ile birlikte Türkiye siyasetine damga vurduğunu ve eşit yaşam arayışının bu seçimler ile birlikte son derece görünür hale gelmesine katkı sunduğunu ifade etti.

Birçok yerde hile ve şaibe iddiasının olduğunu söyleyen Demirtaş, her yerden bu konuda kendilerine şikayetlerin geldiğinin altını çizdi. Demirtaş durumun takipçisi olduklarını ve gerekli yerlere itirazlarını yapacaklarını dile getirdi.

Demirtaş son olarak seçim çalışmalarında emeği geçenlere de teşekkürlerini sundu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.