TürkiyeManşet

Selahattin Demirtaş bu kez de savunması sırasında söylediklerinden yargılanacak

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında üç yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenledi.

İddianamenin, Demirtaş’ın yargılandığı davada yaptığı savunma sırasında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman‘a ilişkin sözleri üzerine açıldığı öğrenildi. Demirtaş, savunmasında şunları söylemişti:

Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. İki tutuklamayı bizzat örgütleyerek. İkinci tutuklamamın nasıl yapıldığının bütün detaylarını biliyorum. Başsavcı Yüksel Kocaman ve yardımcısı.

Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray’dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz.

Savunmasına duruşma

Halk TV’ye konuşan Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, “Demirtaş hukuk dışı bütün sürecin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın üzerinden yürüdüğünü söylemişti. Bundan rahatsız olmuşlar herhalde” dedi.

Demirtaş’ın her sözüne yeni bir dava açıldığını belirte Karaman, “Şimdi de savunmasına dava açılıyor. Şimdi bu davada yaptığı savunmaya da dava açılacak. 2016’da da Demirtaş’ın yaptığı açıklamaya dava açılmıştı. Bize kanıksatmaya çalışıyorlar. Yüksel Kocaman dün Saray’da boy gösteriyor bugün iddianameyi açıyor” ifadelerini kullandı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.