Türkiye

Sel sularında kaybolan çocuğu arama çalışmaları sürüyor

0

Antalya’da ailesiyle birlikte sel sularına yakalandıktan sonra kaybolan 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’yi arama çalışmaları sürüyor.

Antalya’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle birçok evde su baskınları oluşurken sele kapılan bazı araçlar sel sularında metrelerce sürüklendi.

Hurma Mahallesi’ndeki Sarısu deresinin taşması sonucu araçlarında sel sularına kapılan Reyhaniye ailesinden baba Sinan Reyhaniye, anne Filiz Reyhaniye ve ailenin 2 yaşındaki diğer çocuğu Atlas Reyhaniye canlarını zor kurtarırken, 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye sel suları arasında kayboldu.

Antalya’da bir otelde pazarlama müdürü olarak çalışan baba Sinan Reyhaniye, yaşadıkları durumu DHA’ya şu şekilde anlattı:

“Araba yüzüyordu. Ondan sonra nehir yatağına doğru sürükledi arabayı. Toparlayamadım. Zaten elektrik kesildi, kontak kapandı. Ön kapı açılmadı. Çocukları çıkartamadım. Arkaya geçtim, arka kapıyı açmaya çalıştım o da açılmadı. Arka camı kırmaya çalıştım. Onu da beceremedim. Sonra bütün araba suyun altına battıktan sonra arka sol kapı açıldı. O kapıdan çıktım yukarıya, sonra geri daldım hava aldıktan sonra. Oğlumu aldım. Eşimin çıktığını fark ettim ama kızımı bulamadım.”

Otomobilin suya gömüldüğü dakikalarda kapılar açılmadığı için içeriye su girmediğini ve bu sırada işyerinden bir arkadaşını ve polisi telefonla arayarak durumu bildirdiğini söyleyen Sinan Reyhaniye, “Olay anında telefonum çalışıyordu. Pencereler kapandığı için arama yapabilmiştim. Polisler çok kısa sürede geldi. Zaten eşimi de yunus polislerden biri kıyıya çıkardı. Zaten kıyı diye bir şey yok. Öyle bir yer yok. Birini bir arkadaşa verdim. Öbürü de sağolsun canı pahasına atladı eşimi kurtardı. Sonra beni aldılar. Ama kızımı bulamadım” diye konuştu.

Eşimin ciğerlerinde çok miktarda, oğlunun ciğerlerinde ise az miktarda su olduğunu ve hastanede gözetim altında tutulduklarını belirten Sinan Reyhaniye, kızının bulunması için dua ettiklerini söyledi.

(Yeşil Gazete, DHA)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.