Kategoriler: ManşetTürkiye

Sel felaketinin yaşandığı illerde elektrik faturası üç ay ertelendi

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 11 Ağustos’ta sel felaketi yaşayan Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde selden zarar gören vatandaşların elektrik faturaları üç ay ertelendi.

Kararda “sel felaketi nedeniyle zarar gören tüketicilerin elektrik tüketimlerine ilişkin tahsilatların ertelenmesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Elektrik faturalarının ertelenmesi kararı, sel felaketinin vurduğu Kastamonu, Sinop ve Bartın’ı kapsıyor. Bu illerde, ağustos, eylül ve ekim ayına ilişkin elektrik faturaları üç ay süre ile ertelenecek.

Dilekçe sunulması lazım

Selden zarar görenlerin en geç 15 ekim 2021 tarihine kadar faturalarının ertelenmesine dair dilekçeyi ilgili şirketlere sunması gerekiyor.

Daha önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde selden etkilenen işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna vermeleri gereken bildirgelerin verilme süreleri ile prim borçlarını ödeme sürelerini uzattıklarını açıklamıştı.

Kastamonu’nun Abana ilçesinde de belediye su abonelerinden eylül ve ekim aylarında geçerli olmak üzere iki ay su ücreti almayacaklarını duyurmuştu.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi