Sivil Toplum

Şeffaflık yolunda bir adım: Şeffaflığa Çağrı Merkezi

0

Şeffaflık Derneği, temel amacı vatandaşların yolsuzlukla mücadeleye katılımlarını teşvik etmek olan Şeffaflığa Çagrı Merkezi’ni Ekim 2010 tarihinde hayata geçirdi.

Şeffaflığa Çağrı Merkezi; yolsuzluk, usülsüzlük ve rüşvetle mücadele konusunda kamuoyunun duyarlılığını arttırmayi hedefliyor.

Şeffaf toplum, şeffaf gelecek

Yolsuzluk ve usülsüzlüğün kader olmadığını düşünen dernek, çagrı merkezi ile demokratik katılım ve iyi yönetişimi teşvik ediyor. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin güçlendirilmesi için gerekli mekanizmaları oluşturmaya ilişkin yöntemler geliştirerek, payına düşen sorumluluğu yerine getirmeyi hedefliyor. Merkez, birey ve kurumları, bu konulardaki şikayetlerini bildirerek yolsuzluğun her türüne karşı mücadele etmeye çağırıyor.

Şeffaflığa Çağrı Merkezi; rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma gibi fiillerle yolsuzluğa maruz kalan ve bu fiillere tanık olan yurttaşların şikayetlerini dile getirebilecekleri ve çözüm arayışlarında bilgi alabilecekleri bir platform. Yurttaşlar, haksız bir uygulama ile karşılaştıklarında Merkez’le aşağıdaki yollarla iletişim kurabilirler:

– Sabit hatlardan ücretsiz olarak 0800 211 12 12 no’lu telefon u arayarak

– Cep telefonlarından 0212 219 2614 no’lu telefonu arayarak,

– www.seffaflik.org üzerinden yolsuzluk bildirimi formunu doldurarak,

[email protected] adresine e-posta göndererek

Şeffaflığa Çağrı Merkezi ile bu yollarla iletişime geçen vatandaşlar gerektiğinde uzmanlar tarafından kanunlar ve idari duzenlemelerle sahip oldukları haklar ile temel hakları konusunda bilgilendiriliyorlar.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.