Şeffaflık yolunda bir adım: Şeffaflığa Çağrı Merkezi

Şeffaflık Derneği, temel amacı vatandaşların yolsuzlukla mücadeleye katılımlarını teşvik etmek olan Şeffaflığa Çagrı Merkezi’ni Ekim 2010 tarihinde hayata geçirdi.

Şeffaflığa Çağrı Merkezi; yolsuzluk, usülsüzlük ve rüşvetle mücadele konusunda kamuoyunun duyarlılığını arttırmayi hedefliyor.

Şeffaf toplum, şeffaf gelecek

Yolsuzluk ve usülsüzlüğün kader olmadığını düşünen dernek, çagrı merkezi ile demokratik katılım ve iyi yönetişimi teşvik ediyor. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin güçlendirilmesi için gerekli mekanizmaları oluşturmaya ilişkin yöntemler geliştirerek, payına düşen sorumluluğu yerine getirmeyi hedefliyor. Merkez, birey ve kurumları, bu konulardaki şikayetlerini bildirerek yolsuzluğun her türüne karşı mücadele etmeye çağırıyor.

Şeffaflığa Çağrı Merkezi; rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma gibi fiillerle yolsuzluğa maruz kalan ve bu fiillere tanık olan yurttaşların şikayetlerini dile getirebilecekleri ve çözüm arayışlarında bilgi alabilecekleri bir platform. Yurttaşlar, haksız bir uygulama ile karşılaştıklarında Merkez’le aşağıdaki yollarla iletişim kurabilirler:

– Sabit hatlardan ücretsiz olarak 0800 211 12 12 no’lu telefon u arayarak

– Cep telefonlarından 0212 219 2614 no’lu telefonu arayarak,

– www.seffaflik.org üzerinden yolsuzluk bildirimi formunu doldurarak,

[email protected] adresine e-posta göndererek

Şeffaflığa Çağrı Merkezi ile bu yollarla iletişime geçen vatandaşlar gerektiğinde uzmanlar tarafından kanunlar ve idari duzenlemelerle sahip oldukları haklar ile temel hakları konusunda bilgilendiriliyorlar.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR