Sivil Toplum

Şeffaflık Derneği Ekim ayı bülteni yayımlandı

0

Yolsuzluk, usülsüzlük ve rüşvetle mücadele alanında çalışan Şeffaflık Derneği, Ekim ayı bültenini kamuoyu ile paylaştı. Bültende yer alan konular arasında derneğin yeni hayata geçirdiği Şeffaf Toplum Projesi’nin ayrıntıları ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü′nün hazırladığı 2011 Rüşvet Verenler Endeksi sonuçları var. Endekse göre en çok rüşvet veren şirketler Rusya ve Çin’den.

Bültende ayrıca, Ekim ayında Türkiye basınında çıkan şeffaflık ve yolsuzluk haberleri paylaşılmış. Bu haberler arasında Alo Şike Hattı, Milletvekillerine Kıyak Uçuş, Zahid Akman ve Deniz Feneri Davası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki operasyonlar ve TBMM ile Sayıştay arasındaki kriz gibi konular yer alıyor.

Dernek tarafından yürütülen Şeffaflığa Çağrı Merkezi – 0800 211 12 12 ise çalışmalarına devam ediyor.Merkez; rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma gibi fiillerle yolsuzluğa maruz kalan ve bu fiillere tanık olan yurttaşların şikayetlerini dile getirebilecekleri ve çözüm arayışlarında bilgi alabilecekleri bir platform. Yurttaşlar, haksız bir uygulama ile karşılaştıklarında Merkez’le aşağıdaki yollarla iletişim kurabilirler. Şeffaflığa Çağrı Merkezi ile iletişime geçen kişiler gerektiğinde uzmanlar tarafından bilgilendiriliyorlar.:

– Sabit hatlardan ücretsiz olarak 0800 211 12 12 no’lu telefon u arayarak

– Cep telefonlarından 0212 219 2614 no’lu telefonu arayarak,

– www.seffaflik.org üzerinden yolsuzluk bildirimi formunu doldurarak,

[email protected] adresine e-posta göndererek.

(Yeşil Gazete)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.