ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Kısıklı konuşması: Erdoğan, kendine oy vermeyenleri geride bıraktı, tehdit etti

0

Cumhur İttifakı‘nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan sandıkların kapanmasının ardından ilk açıklamasını İstanbul‘un Kısıklı semtindeki konutunun önünden yaptı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kadınlarımızı, gençlerimizi, AK Parti davasına gönül veren herkesi tebrik ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum.

21 yıl layık olduğumuz gibi sizlere layık olacağız. Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız. Bu sevda burada bitmez dedik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik.

Bugünkü seçim aramızdaki bu muhabbetin demokrasi ateşinde şekillenmiş halidir. Sizlerin iradesi de sandıkta Türkiye‘nin bükülmez, kırılmaz, paslanmaz gücü haline geldi.

Buradan Türkiye’ye bir hesap yapıyorum. ‘Hesap uzmanıyım’ diyordu ya! 2018’de CHP’nin vekil sayısı 146’ydı. 2023’te CHP 169 vekil çıkardı. Toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi. Şimdi 129’a düştü CHP. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunun hesabını ‘Bay bay bay Kemal’e soracaktır.

14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Şimdi ‘Türkiye Yüzyılı’nın kapısını açtık, beraberce açtık.

‘İstanbul’u yerel seçimlerde kazanalım’

Önümüzde 2024 var. 2024’te Üsküdar‘ı da, İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız. Şu anda emniyetten Kısıklı meydanında ne kadar vatandaşım var? Rakam 55 bin.

Seçimler geçer gider. Asıl olan, ülkemizin hedeflerinden sapmamasıdır. Seçim sonuçları göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez.

Dünya liderleri arayıp diyorlar ki ‘Gerekirse ilan edin, hemen şimdi de geliriz.’ Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz.

‘Kimse bize tepeden bakamaz’

Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez, gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz. Bunun için terör örgütünden karanlık mahfillere, herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz. Hiç kimse milletimizin bir olma, iri olma, diri olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma azmini kıramaz.

Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bize aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak, haramdır. Buna kimse tevessül edemez, ümüğünü sıkarız.

Milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız. Bu duygularla şimdi Ankara‘ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz, balkon konuşmasını inşallah Külliye‘den yapacağız. Külliye’den tüm dünyaya sesleneceğiz. Bize müsaade ediyor musunuz?”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.