ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Kılıçdaroğlu-İnce arasında ‘teklif’ belirsizliği

0

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesi öncesi ona bir teklif götürüldüğünü, ancak uzlaşmaya varılamadığını söyledi.

Habertürk TV’deki Olaylar ve Görüşler programına konuk olan Kılıçdaroğlu, “Buluşma günü bir teklif olmadı. 14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı. Bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymak gerekir” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın milletvekili listelerini belirleme çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ortak liste için çalışıyoruz. Önemli bir seçim Türkiye açısından. Komşularımız açısından da çok önemli. Bilime, akla, sağduyuya dayanan, kutuplaştırmayan, kucaklaştıran siyasete ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

‣ Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyen İnce’den Kılıçdaroğlu’na: Hoş geldiniz, güle güle

‘Vatandaşlarımız AB’ye vizesiz girecek’

Programda konuşan Kılıçdaroğlu, altı lideri bir araya getirenin demokrasi özlemi olduğunu söyleyerek, “Seçimi kazanacağız, en geç bir yıl içinde Türkiye’yi nefes alır hale getireceğiz. Ülkede her vatandaş AB‘ye [Avrupa Birliği] vizesiz girecek” diye konuştu:

“AB’nin öngördüğü bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz. Neden insanlar yan yana gelince özgürce konuşamıyorlar? Bu Türkiye açısından utançtır. İnsanlar düşüncelerini söylerler. Emin olun, telefonla konuşurken ‘Acaba biri bizi dinliyor mu?’. Ben söylüyorum, dinliyorlar. Demokrasi temel kavramdır ve altı lideri bir araya getiren de demokrasi özlemidir.”

Kılıçdaroğlu, “Birinci turda sonucu alacağımıza inanıyorum. Sağ duyu galip gelecek. Ülke bu haldeyken, pazarlar ateş pahasıyken, insanlar evine yiyecek götüremezken ne lüksümüz var. Bir an önce bunun bitmesi lazım. Son düzlükte seçmenin sağ duyusuna güveniyorum” dedi ve ekledi:

“Çiftçinin, üreticinin kazanacağı, istihdamın büyüyeceği, fabrikaların çalışacağı bir Türkiye hayal ediyoruz.”

İnce: Kılıçdaroğlu tarafından bir teklif yapılmadı

Muharrem İnce ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerine sosyal medya platformu Twitter’da yanıt verdi.

İnce, “Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır” dedi.

Fikri Sağlar: İnce’yle uzlaşı görüşmesi yaptım, sonuç çıkmadı

Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Muharrem İnce ile 3 Nisan’da bir uzlaşı görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Görüşmenin Memleket Partisi Genel Merkezi‘nde yapıldığını belirten Sağlar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada görüşmeyi Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sağlar, şunları aktardı:

“Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir” diyen Sağlar, görüşmeyi de bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sağlar, şunları ekledi:

“Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.