Türkiye

Seçim 2011: Vetoya Meclis’ten tepkiler çeşitli…

0

YSK’nın bağımsız adayların bir bölümünü veto etmesi, seçim gündemini tamamen etkilemiş durumda. Partiler de bu vetoya karşı tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Demokrasiye karşı yapılmış bu kararı destekleyen en sert açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli “Yasalara uygun adaylar belirlemek her partinin görevi” diyerek YSK kararında, faturayı BDP’ye çıkardı.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise, yaşananları “Baraj engelini aşabilmek için insanlar bağımsız aday olarak ortaya çıkıyorlar. Şimdi bağımsız adaylıkları birden bire, adaylıkları yenileme şansı yokken geçmişte de bu insanlar seçilmiş ve halen de bir kısmı milletvekili olarak görev yapıyorken, ‘siz artık milletvekili olamazsınız’ diye geri çevirmek, adaletle, hukuka saygıyla, devletin sürekliliğiyle izah edilebilir bir durum yaratmıyor. Olmaz böyle şey.” cümleleriyle değerlendirdi.

AKP’li Bekir Bozdağ ise, olanları kendi cephesinden ve tarihi bir mağduriyet tezi üzerinden değerlendirdi. Bozdağ, “Biz bugüne kadar YSK’nın ortaya koyduğu kararlardan en çok zarar gören partiyiz. Bu kararla AKP’yi irtibatlandırmak isteyenler bu karardan dolayı AKP’ye fatura kesmek isteyenler büyük bir haksızlık, insafsızlık yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.