Seçim 2011: Vetoya Meclis’ten tepkiler çeşitli…

YSK’nın bağımsız adayların bir bölümünü veto etmesi, seçim gündemini tamamen etkilemiş durumda. Partiler de bu vetoya karşı tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Demokrasiye karşı yapılmış bu kararı destekleyen en sert açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli “Yasalara uygun adaylar belirlemek her partinin görevi” diyerek YSK kararında, faturayı BDP’ye çıkardı.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise, yaşananları “Baraj engelini aşabilmek için insanlar bağımsız aday olarak ortaya çıkıyorlar. Şimdi bağımsız adaylıkları birden bire, adaylıkları yenileme şansı yokken geçmişte de bu insanlar seçilmiş ve halen de bir kısmı milletvekili olarak görev yapıyorken, ‘siz artık milletvekili olamazsınız’ diye geri çevirmek, adaletle, hukuka saygıyla, devletin sürekliliğiyle izah edilebilir bir durum yaratmıyor. Olmaz böyle şey.” cümleleriyle değerlendirdi.

AKP’li Bekir Bozdağ ise, olanları kendi cephesinden ve tarihi bir mağduriyet tezi üzerinden değerlendirdi. Bozdağ, “Biz bugüne kadar YSK’nın ortaya koyduğu kararlardan en çok zarar gören partiyiz. Bu kararla AKP’yi irtibatlandırmak isteyenler bu karardan dolayı AKP’ye fatura kesmek isteyenler büyük bir haksızlık, insafsızlık yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR