Türkiye

Seçim 2011: Önder: ‘Siyaset yapan 4 bin 200 kişi cezaevinde’

0

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, “Bu gün siyaset yürüttüğü için 4 bin 200 arkadaşımız cezaevine konuldu.” dedi.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde öğrenciler tarafından organize edilen “Sinemadan siyasete” başlıklı panele katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde Önder konuşmasını öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda yaptı. Bir öğrencinin “Blokta yer almanızın en temel nedeni nedir” sorusu üzerine Önder, “Bu ülkede yıllarca Kürtler ezildi, yok sayıldı. Bu toprakların yerlileri olmasına rağmen ötekileştirildi. Kendi topraklarından zorla koparılıp metropollere gönderildi. Ve her şeye rağmen Kürtler, Diyarbakır cezaevinde gördükleri cop ve dışkı işkencesine, yol ortasında öldürülmelerine rağmen bu gün barış için mücadele veren yine Kürtler. Türkler bu gün Kürtlerin uzattığı barış elini tutmalıdır, verdiği mücadeleye ortak olmalıdır” dedi.

Kürtlerin geçmişte büyük travmalar yaşadıklarını belirten Önder, “Bugün ben sosyalistim diyen, her birey şunu çok iyi bilmelidir. Bu topraklarda 30 yıldan fazladır süren savaşı Kürtler başlatmadı. Barış hep Kürtlerden bekleniyor, ateşkes hep Kürtlerden bekleniyor. Ama bu savaşı Kürtler başlatmadı ki, Kürtler son versin. Ama buna rağmen barış için mücadele edenler yine Kürtler. Bunun için bu gün ben barışa şans vermek için en doğru olan yerde mücadele vermeye karar verdim ve blokta yer aldım” şeklinde konuştu.

Önder, panelden sonra Gaziosmanpaşa’daki seçim bürosunda yapılan halk toplantısına katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda  konuşan Önder, “Bu gün siyaset yürüttüğü için 4 bin 200 arkadaşımız cezaevine konuldu. Diğer partilerde değil bin, 42 kişi tutuklansa o parti bir daha ayağa kalkamaz. Ama bizde giden bir kişinin yerine onlarca kişi saflarımıza gönüllü olarak katılıyor. Bu hareket yıllarca bu azimle mücadelesini yürüttü” dedi.

(jiyan, Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.