ManşetTürkiye

Saruhan Oluç, “HDP, doğayı ve ekolojiyi savunan tek partidir”

0

HDP Antalya Milletvekili Adayı Saruhan Oluç, Türkiye’de, sözde ‘mega’ projelerle doğanın tahrip edildiğini, dağlar, kıyılar, akarsu ve ovaların yok edildiğini belirtti. Oluç, “Antalya’daki ormanlara, akarsulara yönelik kararlar Ankara’da değil, Antalya’da alınmalıdır. Ankara’da alınan bir karar, doğayı ne kadar tahrip ederse etsin, Ankara’daki bürokratın umurunda değildir” dedi.

56

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi, Konyaaltı Belediyesi Konferans salonunda, ‘Siyasi Partiler, Ormanlarımız ve Ormancılığımız’ konulu bir konferans düzenledi. Türkiye’de ormancılık ve siyasi partilerin ormanlara bakışının ele alındığı konferansa, HDP Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç da konuşmacı olarak davet edildi.

Konferansta yaptığı sunumda, Türkiye tarihinde doğayı ve sorunlarını ele alan ilk partinin HDP olduğunu vurgulayan Oluç, “Mega projelerle dağlarımız, ovalarımız, akarsularımız ve kıyılarımız yok ediliyor. Bu talanın karşısında yıllardır mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. HDP olarak, her türlü doğa tahribatı sorununu ekoloji kapsamında ele alıp parti programımızda da belirttik. Neo-liberal sömürünün hedefinde artık doğa var. Çünkü doğa bir rant alanı olarak görülüyor. Kapitalizmin yarattığı bu tahribat ekosistemi de yok ediyor. Büyük, mega projelerle doğa katlediliyor, büyük otellerle kıyılar, taş ocaklarıyla da dağlar yok ediliyor” şeklinde konuştu.

Sunumunda, HDP’nin, doğanın talanını durdurmak için büyük mücadele verdiğinin altını çizen Oluç, bu tür talanların sebebinin, merkezin yereli bilmeden ve anlamadan, yerel adına aldığı kararlar olduğunu söyledi. Oluç, “Antalya’daki ormanlara, sahillere ve tarlalara yönelik kararların, Ankara’da değil, Antalya’da alınması gerekir. Buralarla ilgili alınan bir karar, doğayı ne kadar tahrip ederse etsin, yaşamı ne kadar etkilerse etkilesin Ankara’daki bürokratın umurunda değildir” diye konuştu.

(DİHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.