DoğaManşetYerel

Saraycık’taki Asar Kayaları sit alanı olarak tescillendi

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından yapılan başvuru sonrasında Ordu ilinin Saraycık ilçesinde yer alan Asar Kayaları 1’inci derecede sit alanı olarak tescillendi.

Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı gereği burada yapılaşma yapılamayacak ve zarar verebilecek çalışmalara izin verilemeyecek. Ancak turizm amaçlı yürüme yolu, girişe tuvalet ve gişe yapılabilecek.

‘Arkeologlarla inceleme yaptık’

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “Dernek olarak Asar Kayalarında arkeologla birlikte bir inceleme yaptık. Burada insan eliyle işlemlerin yapıldığını ve bir yaşam yeri olduğunu değerlendirdik. Müze Müdürlüğü‘ne bilgi vermiştik. Daha sonra Saraycık Muhtarlığı’nın da Asar Kayalarının incelenmesi ve sit alanı kapsamına alınarak turizm açılması talepli ilgili yerlere dilekçe verdiğini öğrendik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “Derneğimizden istenen destek üzerine yeniden Asar Kayalarına gidip hem incelememizi yeniledik hem de Saraycık Muhtarı ve yöre insanlarıyla görüşmelerimizi yerel ve genel gazetelere haber yaparak kamuoyu oluşmasını sağladık. Sonuçta Asar Kayaları’nın 1’inci derece sit alanı kapsamına alınması sağlanmış oldu” denildi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.