ManşetTürkiye

Sandık başında yaşanan olumsuzluklar bu seçimde de devam etti

0
seçim

Sandık görevlisi darp edildi, Erdoğan’a seri oy basıldı

Şanlıurfa‘nın Harran ilçesi Minare köyünde bir grubun, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) sandık kurulu üyelerini darp ederek oy pusulalarında seri şekilde Recep Tayyip Erdoğan‘a oy basıldığı belirtildi.

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı o anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Salıcı Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşamadıklarını duyurdu.

Salıcı Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir.

Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır.”

İki polis, birden fazla oy kullanma girişiminde bulundu

Denizli‘nin Pamukkale ilçesinde polis memuru G.Ş., Hürriyet Ortaokulu‘nda 1128 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra aynı okuldaki 1141 nolu sandıkta da oy kullanmaya çalıştığı kaydedildi.

soL Haber’in aktardığına göreTürkiye Komünist Partisi (TKP) müşahitleri durumu fark ederek G.Ş.’nin ikinci kez oy kullanmasına engel oldu.

Benzer bir durumun Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu‘nda da yaşandığını bildirildi. TKP’li müşahitler, görev kâğıdıyla okulda bulunan ve birden fazla sandıkta oy kullanmaya çalışan bir polis memurunu tespit ettiğini bildirdi. Müşahitlerin ısrarı sonucunda mükerrer oy kullanamayan polis okulu terk etti.

Antep’te kendilerinden habersiz görevlendirilen seçmenler oy kullanamadı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde çoğunluğu Yeşil Sol Parti seçmenlerinden oluşan 55 kişi, kendilerine bilgi verilmeksizin Vatan Partisi adına başka bölgelerde sandık kurulu üyesi olarak kaydedildi.

HDP tarafından yapılan açıklamaya göre, özellikle yaşça büyük ve okuma yazma bilmeyen seçmenlerden oluşan kişiler, durumdan habersiz oldukları için kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanamadı.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada “Kayıtlı oldukları sandıklara gittiklerinde durumdan haberdar olan seçmenler ellerinde 142 belgesi de olmadığı için görevli oldukları sandıklarda da oy kullanamamıştır. Duruma ilişkin tutanak tutulmuştur” ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da AKP’li müşahitlerden TİP üyesine darp

İstanbul‘un Fatih ilçesindeki Neslişah İmam Hatip Ortaokulu’nda seçmenlerle birlikte oy kabinine girmek isteyen Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) müşahitlerin, bu duruma karşı çıkan TİP üyesini darp ettiği bildirildi.

Konuya ilişkin tutanak tutturan TİP üyesinin, AKP’li müşahitler tarafından önce tehdit edildiği, ardından darp edildiği ifade edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.