EnerjiManşet

San Francisco kararını verdi: Her yeni evin çatısına güneş paneli

0

Amerika’nın teknoloji başkenti San Francisco’da geçen hafta içinde geçen yeni kanuna göre, 10 ve daha az katlı bütün yeni binaların çatı katlarına güneş paneli takılacak.

33

Budaviva.com’dan Deniz Gözler Özenç’in Guardian’dan alıntılayarak yaptığı habere göre 2020 itibariyle bütün elektriğini yenilenebilen kaynaklardan sağlama hedefi olan San Francisco’da, bir çok Amerikan ve dünya şehrine örnek olabilecek yeni bir karar alındı: Ocak 2017 itibariyle inşa edilecek 10 ve daha az katlı bütün binalara güneş panelleri takılması zorunlu olacak.

34-Scott_Weiner

Scott Wiener

Lancaster ve Sebastopol gibi daha küçük California şehirlerinde halihazırda uygulamaya konulmuş benzer kanunlar olsa da, San Francisco bu kararı uygulamaya koyan ilk büyük Amerikan şehri.

Oybirliğiyle kabul edilen kanun tasarısını hazırlayan Scott Wiener: Kalabalık şehirlerde mekanlarımızı nasıl kullanacağımızla ilgili zekice ve etkili çözümler üretmeliyiz ki yenilenebilir enerji üretimi ve çevreyi korumak gibi hedeflerimize ulaşabilelim,” şeklinde açıklama yaptı.

Wiener, aynı zamanda “Yaşayan Çatılar” isimli yeni bir kanun tasarısını da hazırlamakta. “Yaşayan Çatılar” tasarısının hedefleri arasında ise ucuz yalıtım, fırtına ve yağışlardan kaynaklanabilecek sel sorunlarını minimuma indirme ve yeni yabani habitatlar oluşturma var.

 

(Budaviva.com, Guardian)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.