Bilim-Teknoloji

Samsung, Galaxy S4 modelini Times Square’de tanıttı

0

Samsung‘un akıllı telefon pazarındaki en güçlü silahlarından biri olan Samsung Galaxy S4, New York Times Square’de düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Donanımsal özellikler bakımdan üst segment akıllı telefon standartlarını bir üst seviyeye taşıyan yeni Samsung Galaxy S cihazında, işlemciden tasarıma kadar hemen hemen her noktada önemli değişikler bulunuyor.

Söylentilerde olduğu gibi 5 inçlik 441 PPI Full HD ekran ile pazara çıkan Samsung Galaxy S4′te dört çekirdekli 1.9 Ghz işlemci, 13 megapiksel kamera ve 2 GB ram gibi özellikler bulunuyor. Galaxy S4′te PHOLED tabanlı Super AMOLED ekran kullanılması cihazın ekran kalitesini bir adım daha öne taşıyor. Bu ekran ile Samsung Galaxy S4 yüzde 25 daha az enerji tüketen bir panele sahip oldu.

Samsung Galaxy S4′te öne çıkanlar arasında kamera özellikleri bulunuyor. Cihazda bulunan iki kamera da aynı anda çekim yapabilmesinin yanı sıra fotoğraflara ses eklentileri yapılabiliyor. Öte yandan çoklu çekimler yapılarak istenmeyen fotoğraflar silinebiliyor.

Bir diğer yeni özellik ise S Translator. Kullanıcıların sesli çeviri yapmasını gerçekleştiren bu özellik sayesinde kullanıcıların yurtdışında iletişim kurmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor. S Translator şu anda 9 dili  destekliyor.

Görkemli törende sokak gösterileri de eksik olmadı

Samsung Galaxy S4, Note II ile benzer özellikleri de içinde barındırıyor. Bunun ilk örneği olarak Note II’de yer alan Air View. S Pen’in ekrana dokunmasına gerek kalmadan kullanılan özelliğin benzeri Samsung Galaxy S4′te de bulunuyor. Ekrana 1 veya 2 cm arası uzaklıktan ekrana dokunmaksızın bazı işlemleri yapmak mümkün.

Fiyatı belirlenmedi

Samsung yeni cihazı ile ilgili herhangi bir fiyat açıklamış durumda değil. Bu durum Samsung Galaxy s4’ün Türkiye tüketicisine kaç tl’ye patlayacağı tahminini yapmayı da imkansız kılıyor.

Samsung Galaxy S4, Nisan sonu itibariyle 155 ülkede satışa sunulmuş olacak. Cihazın Türkiye’de satışa çıkacağı net tarih ise şu ana kadar açıklanmadı.

(T24)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.