2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Samandağ’da rezerv alanı protestosu: Dededen kalma malları gasp etmek istiyorlar

0

Haber: Burcu ÖZKAYA GÜNAYDIN

*

6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören Hatay’ın Samandağ ilçesinde çarşı alanının büyük bir kısmının “rezerv alanı” ilan edilmesine karşı mülk sahipleri  bir araya geldi.

Samandağ Çarşı Merkezi, dört ay önce rezerv alan ilan edilmişti.

Abdullah Cömert Parkı’nda bugün yapılan açıklamaya mülk sahipleri, çarşı esnafı, siyasi parti temsilcileri ve STK’ler katıldı.

Burada konuşan Habip Yapar, rezerv alan ilan edilen yerde iki tane evi olan olduğunu, iki gün önce telefonuna gelen SMS ile konudan haberi olduğunu söyledi.

Dedelerinin yıllarca Suudi Arabistan çöllerinde çalışarak miras bıraktıkları arsalarının gasp edilmek istendiğini belirten Yapar, “Henüz yasa ortada yokken Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çarşı merkezi toplu konut için adres gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e sesleniyorum. Belediye Başkanı’nın yaptığını görsün, duysun” diye konuştu.

Mücadelelerinin sadece kendi mülkleri için değil, Samandağ’ın demografik yapısının değişmemesi için olduğunu belirten Yapar şunları söyledi:

“Benim bir evim, bir dükkanım gitmiş umurumda değil. Ama ben çocuklarımın geleceğini düşündüğüm için bu mücadeleyi veriyorum. Bu toplantı, halkın Anayasa’dan kaynaklanan ‘mülkiyet’ hakkına sahip çıkma toplantısıdır. Bu toplantı, Samandağ halkının kendi köklerine, kendi dedelerinin, atalarının topraklarına sahip çıkma toplantısıdır.”

Açıklamada konuşan bir vatandaş da 17 yıl önce babasını, beş  ay önce de annesini kaybettiğini söyleyerek, “Şimdi de malımı, toprağımı kaybettiğimi öğrendim. Ne yapacağımı ne diyeceğimi bilmiyorum” şeklinde konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.