Saman Balyası ile Ekolojik Mimari Atölyesi’ne davetlisiniz

Yeryüzü Derneği sizi 17 – 26 Temmuz tarihleri arasında saman balyası ile ekolojik mimari atölyesine davet ediyor.

Saman Balyası ile Ekolojik Mimari Atölyesi’nde, “Saman balyası nedir ? Balyalar nasıl dizilir ? Üzeri toprakla nasıl sıvanır ? Suya karşı dayanıklı yapabilir miyiz (tadelak) ? Taş temel ? Yerler kayrak taşı olur mu ?” gibi sorulara ekolojik pratikler aranacak.

16

Ekolojik yaşamın bütün imkanlarını deneyimlemeyi amaç edindiklerini, bu yolda, şehirde endüstriyel ürünlerin reddedilmesi ve yerlerine ekolojik ürün ve yöntemlerin geçirilmesi için çaba harcadıklarını belirten Yeryüzü Derneği üyeleri, “Sadece ürün ve yöntemler değil, topluluk ilişkilerini de gözden geçiriyor, dikey ve hiyerarji içeren topluluklar değil, yatay ve etkin iletişime açık topluluklar kuruyoruz” şekinde tarif ediyor yapmak istediklerini.

15

Saman Balyası ile Ekolojik Mimari Atölyesi’ne katılım ve her türlü bilgi için [email protected] mail adresine başvuru yapmak yeterli.

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

[İklim Masası] Zenginlerin karbon ayak izi, tahminlerden çok daha yüksek

Zenginlerin karbon ayak izi, toplumun kalanı tarafından olduğundan çok daha düşük tahmin ediliyor. Eşitsizliğe dair farkındalığı artırmak en zenginlerin iklim politikalarına desteği artırabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR