ManşetDoğa MücadelesiYerel

Salda’da inşaat: Projede belirtilenin dışına çıkıldı, Beyaz Adalar’a ahşap binalar yapıldı

0

Salda Gölü Koruma Derneği, Burdur‘un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü‘nde yürütülen Millet Bahçesi inşaatı hakkında bir açıklama yayınladı.

İnsanların sokağa çıkmasının sınırlı olduğu pandemi döneminde inşaat çalışmalarının hız kazandığı belirtilen açıklamada proje tanıtımında söylenen “bir çivi bile çakmayacağız” sözlerinin ise unutulduğu belirtildi.

‘Beyaz kumlar üzerine ahşap bina yapıldı’

Süren inşaat hakkında bilgilerin de paylaşıldığı açıklamada “Beyaz Adalar’da dokuz adet ahşap bina beyaz kumların üzerine yere özel matkaplarla deldikleri yerlere, çelik kazıklar üzerine yapıldı. Yapılan binalar, daha önce kepçe ve kamyonlarla kumlarını başka biryere taşıyıp, sonra geri getirip el arabası ve tırmıklarla düzelttikleri beyaz kumların çevresine sıralanmışlar” denildi.

Bu durumun büfelerden ve kafateryalardan tuvalete veya mescite gidenlerin beyaz canlı yapıdaki kumulların üzerinden geçileceği anlamına geldiği belirtilen açıklamada  “Beyaz kumları ezmeye, toz etmeye devam edecekler” ifadeleri yer aldı.

Halk plajı denilen bölgede de Millet Bahçesi projesinde gösterilenden çok fazla bina yapıldığı söylenen açıklamada binaların uzaklığının ise gölün kıyı kenar çizgisinden kırk-elli metre uzaklıkta olduğu belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.