EkolojiManşet

Salda Gölü’nde bayram tahribatı: Sular 50 metre çekildi, kıyılarda balçık oluştu

0
Fotoğraf: Salda Gölü Koruma Derneği

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan ve ekolojik olarak hassas olduğu için ayak dahi basılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen Millet Bahçesi yapılan Salda Gölü, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

İnsan yoğunluğunu kaldıramayan Salda Gölü’nün bazı bölümlerinde sular 50 metre çekilirken kıyılarda ise balçık oluştu.

‘Tam koruma istiyoruz’

Salda Gölü Koruma Derneği tarafından yapılan paylaşımda “Salda Gölü can derdinde, Yetkililer para derdinde. Salda Gölü’nde bazı yerlerde su 50 metre çekildi” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda ayrıca suya girenler nedeniyle kenardaki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumunun bozularak balçık oluştuğu belirtildi. Açıklamada  “Salda Gölü için tam koruma istiyoruz!” çağrısı yapıldı.

Taşıtlar gölün yakınına kadar gidiyor

Yapılan bir başka paylaşımda ise Millet Bahçesi projesi kapsamında yapılan otoparka rağmen taşıtların daha önceden olduğu gibi gölün yakınına kadar gittiği belirtildi.

Paylaşımda “Uzakta yapılan otopark boş dururken otomobiller önceki gittikleri yere kadar gidiyor. Aynı tas, aynı hamam” denilerek bu duruma tepki gösterildi.

Yasağı dinlemeyen ziyaretçiler

Bayram tatilinin ilk günlerinde Salda Gölü’ne ziyarete gelen kişilerin yasak olmasına rağmen çamur banyosu yapması tepki toplamıştı.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl 1 Ağustos’tan itibaren dumansız hava sahası ilan edilen ve çevresinde sigara içilmesinin yasaklandığı Salda Gölü halk plajı sahiline bir ziyaretçi nargilesiyle gelmişti.

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.