DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Sakız Adası’nda mültecilerin kaldığı kampta yangın çıktı

0

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bulunan sığınmacı kampında büyük bir yangın çıktı.  Al Jazeera’nın aktardığına göre yangının kampta koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirlerin alınmaması gerekçesiyle gerçekleştirilen protesto sonrası başladığı iddia ediliyor. 

Kampta kalan 47 yaşında Iraklı bir kadının yüksek ateşle hastaneye gidip, koronavirüs testinin negatif çıkmasının ardından kampta hayatını kaybetmesi üzerineprotestolar başlamıştı. Protestocular açıklanan sonuca inanmıyor ve Iraklı kadının Covid 19 nedeniyle öldüğünü savunuyor.

Ölen veya yaralanan yok

Yunanistan Göç Bakanı Manos Logotetis, Vial Sığınmacı Kampı‘nda çıkan yangında Avrupa İltica Servisi çadırının, kantinin, depo çadırlarının ve barınma konteynerlerinin yandığını açıkladı. Logotetis, yangında ölen veya yaralanan olmadığını ifade etti.

Fotoğraf: Louisa Gouliamaki/AFP

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği‘nin Atina sözcüsü Boris Cheshirkov, hasarı değerlendirmeye devam ettiklerini ancak büyük ihtimaller birçok sığınmacının evsiz kaldığını belirtti. Cheshirkov, BM’nin yaşam alanları yanan sığınmacılar için Sakız Adası’na çadırlar gönderdiğini belirtti.

AFP‘ye konuşan polis kaynakları, iki Afganistan ve bir Irak vatandaşının yangınla bağlantılı olarak gözaltına alındığını belirtti. Vial Sığınmacı Kampı‘nda kapasitesinin çok üzerinde insanın barındığı biliniyor. Birçok uzman, salgının kampa ulaşmasının yıkıcı sonuçları olabileceğini belirtmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.