Türkiye

Şahin’den BDP’ye yönelik ağır itham

0
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, katıldığı televizyon programında BDP‘nin KCK‘nin legal unsuru olduğunu ileri sürerek, BDP’li vekilleri ve BDP’yi KCK’nin yönettiğini iddia etti.
İçişleri Bakanı Şahin, TRT Haber’de yayınlanan Büyüteç programına katılarak, “KCK” tutuklamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, PKK’nin depremi bir fırsata çevirmeye çalıştığını ileri sürerek, “Örgüt 5. kol faaliyetleri ve kara propaganda yaparak Türkiye’nin görüntüsünü kötülemek gibi bir yola başvuruyor. Örgüt dün de (önceki gün) 4 tane silahlı elamanını Van merkezine gönderdi. Bunların ikisi yabancı uyruklu. Bu yapı tamamı ile bölge insanın katıldığı bir yapı değil” dedi.

Şahin, konuşmasının devamında ise BDP’yi ve BDP’li vekilleri hedef aldı. Şahin programın spikeri Savaş Genç’in “KCK” adı altında yapılan operasyonlara ilişkin sorduğu soruya, KCK’nin BDP’nin üstünde bir yapılanma olduğunu, BDP’nin ise KCK’nin legal yapılanması olduğunu ileri sürerek, “BDP’nin milletvekilleri KCK yapısının sözde legal unsurlarıdır. KCK’nin alt birimleridir. KCK’nin illegal unsurları bu yapıyı yönetirler. Bir büyükşehir belediye başkanını o şehirdeki KCK’nin siyasi temsilcisinin nasıl yargıladığının görüntülerini izledik, gördük. Bu yapıdaki gayri resmi görevliler aynı zamanda BDP milletvekillerini de emirleri ile yönetiyorlar” dedi.

BDP’li vekil Aysel Tuğluk’un Taraf Gazetesi’ne yolladığı mektubu örnek gösteren Şahin, bazı yayın organlarında mektubun Tuğluk’un olmadığını iddia eden haberleri gerçek kabul ederek, “Ama o mektup vekile ait değildi. Kim kimi yönetiyor?” ifadesini kullandı. Şahin, BDP’nin birçok çalışanının aslında BDP çatışında olmalarının göstermelik olduğunu ileri sürerek, “Bunlar içinde üniversite hocası, gazetecisi, çiftçisi var. İllegal yapının birer unsurudur bunlar. Bunlar dağa malzeme ve eğitilmiş eleman gönderiyor. KCK yapısının yaşamasına müsaade etmemiz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yapıyı kabullenip yaşatması mümkün değildir” ifadesini kullandı. Şahin, Sivil Cuma’ların tamamen göstermelik olduğunu ileri sürerek, “Bunlar KCK’nin talimatı ile yapılmaktadır. KCK tamamı ile inançsızlık üzerine kurulmuştur. İnanan insandan kimseye zarar gelmez kan akıtmaz” diye konuştu.

(Yüksekova Haber)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.