Sahil şeritleri imara açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uzunca bir süredir tartışma konusu olan sahil şeritlerini imara açmaya hazırlanıyor. Bu amaçla yapılan envanter çalışmasının sonuçları belli oldu.

Erdinç Çelikan’ın hürriyet.com.tr’de yer alan haberine göre, 22 şehirde kıyı kenar çizgisinin belirlenmesiyle hangi bölgelerin imara açılacağı da ortaya çıkmış olacak. Bakanlık, ölçümleri tamamlanan alanlarda bilgileri envantere kaydederek veri tabanını oluşturdu.

Proje kapsamında ülke genelindeki deniz ve kıyı alanlarını kapsayan ortofoto haritalar temin edildi. Bakanlık tespit süreci devam eden 6 şehirdeki çalışmaları da iki aya kadar tamamlamayı öngörüyor.

Bu çalışmalara paralel Van Gölü ile Burdur Gölü’nün de kıyı kenar çizgisi belirleniyor. Projenin tamamlanmasıyla kıyılardan kazanılacak arazinin satışının da önü açılmış olacak.

Kıyı Kanunu değiştiriliyor

Haberde mevcut kıyı kanununu da değiştirileceği söyleniyor. Mevcut Kıyı Kanunu’nda “Sahilde inşa edilecek yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir” hükmü bulunuyor.

Bakanlığın hazırladığı taslaktaysa bu hüküm, “Sahil şeridindeki yapılar kıyı kenar çizgisinden kara yönünde en fazla 10 metrelik mesafede genel olarak deniz seviyesine göre 5 metre yükselen yerlerde veya dar kıyılarda kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir” şeklinde değiştiriliyor.

(hurriyet.com.tr, Yesil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

Beyşehir Gölü’ndeki Çeçen Adası satılığa çıkarıldı: Metrekaresi 310 TL

Konya'daki tek ada olan Çeçen Adası 550 dönüm büyüklüğünde. Hayvancılık ve tarım yapılan adanın bedeli ise 165 milyon lira civarında.

Ordu’da maden arama sondajına karşı miting çağrısı: Yaylalarımıza dokunma!

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu, Ordu-Perşembe'de maden arama sondajına karşı 13 Ekim'de yaylada miting düzenleyecek. 

Lapseki’de madenin ‘kapasite artırımı’ için yapılan keşfe bölge halkı alınmadı

Yöre halkı, Çanakkale Lapseki'de çinko, bakır ve kurşun madeni ile atık depolama tesislerinin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararına dava açmıştı.

Batı Karadeniz halkı, madene karşı bir arada

Zonguldak-Alaplı'da verilen IV. Grup maden arama ruhsatı, Devrek, Çaycuma, Devrek ve Akçakoca'yı da etkileyecek. Bir araya gelen köylüler, yaşam alanlarına sahip çıkma sözü verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR