Yerel

Sağlık ocağı yok, kanalizasyon yok, rüzgar santrali var

0

Serince köyü; hem çok serin, hem çok elektrikli…

Adıyaman’ın Sincik ilçesine kurulması planlanan rüzgar enerji santrali için Serince köyü sakinleri ve lisans sahibi şirket arasında anlaşma sağlandı. Köylülerin tepkisinin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat’ın araya girmesiyle yumuşatıldığı söyleniyor.
Serince köylüleri, mağdur olacaklarını düşünerek rüzgar santralini istememişti. Köylülerin isteği üzerine, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ziya Polat, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ve Kahta Orman İşletme şefi Murat Tuncer, Serince köyüne gitti, köylülerin sıkıntısını dinledi ve onları ikna etti.

Ziya Polat, köyde bir de açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bölgemizde ilk defa bir rüzgar enerji santrali kurulacaktır. 11 tribünden oluşacak bir santral kurulacaktır. Kurulum aşamasında yerleşik halkın mağduriyeti söz konusu olacağı için köylüler duruma itiraz etmiş ve köylülerin itirazı yerinde bulunarak gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak, köylülerimizin sıkıntılarını çözme konusunda anlaşmış bulunmaktayız. Öte yandan Sincik’te mesire alanı olmadığını öğrendik ve Sincik Belediye Başkanı Hasari Altın ile ile birlikte mesire alanı yapmak için alan taraması yaptık.”

Sincik Kaymakamlığı’nın web sitesine göre Serince köyü hakkında bilgiler:

Coğrafya
Adıyaman iline 80 km, Sincik ilçesine 10 km uzaklıktadır.

İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri  
2000 503
1997 432

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi varkanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol ham olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

http://www.sincik.gov.tr/?page_id=255

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.