ManşetTürkiye

Sağlık Bakanlığı’nda Suriye’ye operasyon hareketliliği

0

Sağlık Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ‘Suriye’ye planlanan operasyon’ nedeniyle izinleri iptal etti, doktorlara Urfa ve Mardin’de geçici görev verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ABD ile ortak devriye gezmesini yeterli bulmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye iki hafta süre verdi. Erdoğan’ın açıklaması ile eş zamanlı olarak, Sağlık Bakanlığı’ndan il müdürlüklerine yazı gönderildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yazılan yazıda sınırdaki 19 ilden Şanlıurfa ve Mardin’e  geçici görevlendirme yapılması istendi. Yazıda, “Şanlıurfa/Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesisleri emrine Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından Suriye bölgesine planlanan sınır dışı askeri harekat kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla resen görevlendirilen personelin 20/09/2019- 20/10/2019 tarihleri arasında görevlendirme onayları ekte gönderilmektedir. Bilginizi ve gereğini arz ederim” denildi. Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kaya tarafından yazılan yazı il müdürlüklerine gönderildi.

Uygulama nedeniyle sağlık çalışanlarının izinleri de iptal edildi.

İstanbul Tabip Odası Acil Durum Masası kurdu

İstanbul Tabip Odası tarafından sosyal medya aracılığı ile yapılan duyuruda ise “Dün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından “Sınır Dışı Askeri Harekat kapsamında” sınır bölgelerine yoğun olarak resen hekim görevlendirmesi, sevkiyatı başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası’nda Acil Durum Masası oluşturulmuş olup her türlü bilgi ve destek için 0212 514 02 92 nolu telefondan ve [email protected] adresinden bize ulaşabilir, gelişmeleri Tabip Odamızın sosyal medya hesaplarından (https://twitter.com/istabip –  https://www.facebook.com/istanbultabipodasi) takip edebilirsiniz” denildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.