SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Sağlık Bakanı: Salgın kontrol altında

0

Samsun Valiliği’nde konuşan Bakan, altı aydır korona virüsü salgınıyla mücadele ettiklerini hatırlattı; bir dönem kurallara sıkı sıkı uyarak yaşanılan belirgin düşüşün sürdürülebilir olmadığını kaydetti. Koca şunları söyledi: 

“Hasta sayımız ve kayıplarımız yeniden artmaya başladı. Bu durum sadece Türkiye için değil, tüm dünya için geçerli. Hasta sayılarımızda artış bildiğiniz gibi her bölgemizde aynı oranda değil. Bazı illerimizde istemediğimiz artışlar görürken bazı illerimiz ve bölgelerimizde ise sağlam tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde salgını kontrol altında tutabiliyoruz” 

‘Kontrol altında ama rehavete kapılmayın’

Son bir haftadır vaka artış hızının kontrol altına alındığını belirten Bakan Koca, buna rağmen rehavete kapılmama çağrısı yaptı:

“Geçtiğimiz haftalarda çeşitli bölgelerdeki hastanelerdeki yoğunluk sizlerin de malumu. En belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu illerimizde olsa da bütün büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Valilerimizle, il müdürlerimizle, başhekimlerimizle ve sağlık ordumuzla yürüttüğümüz sıkı koordinasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz.” 

Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirdiklerini belirten Koca, “Samsun’da ise son bir haftada temaslı takiplerimiz dokuz saate inmiş oldu” dedi. 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.