ManşetYerel

Sağanak yağış nedeniyle Bartın Irmağı taşma noktasına geldi

0

Bartın‘da iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın Irmağı’nda su seviyesi yükselerek, taşma noktasına geldi.

Sekiz köye ulaşım sağlayan köprü de kapatıldı.

Gece boyunca kontroller yapıldı

DHA‘da yer alan habere göre, taşma noktasına gelen Bartın Irmağı’nın Çağlayan piknik alanı yolunun bir kısmı su altında kaldı. Irmağın yükselmesi sonucu Kabagöz, Akçalı, Tabanözü, Epçiler, Hasanlar, Alibaş, Fırınlı ve Sipahiler köylerinin Bartın ile bağlantısını sağlayan köprü ulaşıma kapatıldı.

Irmağın taşma riskine karşı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri gece boyunca kontrollerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın’da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın ardından Bartın Irmağı’nın yükselmesine neden oldu. Şu anda da yağış ara ara devam ediyor. Belediye olarak muhtemel sel riskine karşı bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Gerekli tedbirlerimizi aldık” dedi.

Tarım arazileri sular altında kaldı

Metrekareye 50 kilogram yağışın düştüğü Kurucaşile ilçesinde de Ovatekkeönü, Yeniköy, İlyasgeçidi ve Hacıköy‘deki derelerin taşması sonucu tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Özel İdare ekipleri köylerde çalışma başlattı.

Amasra ilçesinde Çakrazova köyündeki yoğun yağış nedeniyle derenin taşması sonucunda bazı evlerin alt katları sular altında kalırken, Bartın-Kurucaşile yoluna taşan suyun temizlenmesi için karayolları ekipleri çalışma yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.