DoğaManşet

Sabotaj ihtimali üzerinde durulan Ayvalık yangınının kahramanları ortaya çıktı!

0

17 Ağustos’ta Ayvalık’taki Cennet Koyu’nda meydana gelen yangınla ilgili soruşturma sürerken, sabotaj iddialarına dair yanıt Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan geldi. Toplu açılış töreni için Niğde Valiliği’ni ziyaret eden Eroğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Ayvalık’ta meydana gelen yangında bir sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz ama netleşmedi. Jandarmamız ve polisimiz bu olayı araştırıyor. Ama ben orayı görmüştüm güzel bir yer. ‘Şeytan Sofrası’ ismi verilen bir yer ama biz ismini değiştireceğiz. ‘Cennet Sofrası’ ismini vereceğiz. ‘Hemen toprak işlemine başlayın’ dedim. Birkaç sanatçı da tweet atmış ‘Veysel hoca buraya hemen ağaç dik, dikersen biz de geleceğiz’ diye, buyrun toprak işlemi başladı. Ekim veya kasım ayında fidan dikimi yapacağız. 1 metrekaresini dahi hiç kimseye tahsis etmeyeceğiz. Dolayısıyla 1 yıl zarfında da biz orayı tamamen yeşil yaparız.”

Canlarını dişlerine taktılar

Gazeteci-yazar Banu Avar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sabotaj ihtimali üzerinde durulan Ayvalık yangınının  kahramanlarını ortaya çıkardı.

Ayvalık Tabiat Platformu, orman yangınını söndürmek için gece-gündüz çalışan orman ve itfaiye emekçilerine teşekkür etti.

 

(Birgün, Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.