DünyaManşetMedya-İnternet

Sabah gazetesinin Almanya’daki Avrupa ofisine baskın: İki gözaltı

0

Almanya polisi, iktidara yakın Sabah gazetesinin Avrupa merkezinin bulunduğu Frankfurt kentindeki ofisine baskın düzenledi. Temsilci İsmail Erel ve haber müdürü Cemil Albay gözaltına alındı.

AA’nın Sabah gazetesi kaynaklarından aldığı bilgiye göre Alman polisi, ofisin yanısıra Erel ve Albay’ın evini de aradı, bilgisayar ve telefonlara el koydu.

İki gazetecinin serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütleri devreye girdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Sabah Gazetesi’nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz” denildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisinin de Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi:

“Terör örgütü FETÖ‘nün Almanya’daki faaliyetleri hakkındaki haberleri nedeniyle bir FETÖ mensubunun asılsız ihbarıyla hedef alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Başarıyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimlerinin ilk turu ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin hemen ardından, Alman makamlarının söz konusu basın mensuplarını, ifadeye dahi çağırmadan doğrudan gözaltına almalarını kasıtlı bir eylem olarak görüyoruz.”

Sabah gazetesi de gözaltıların 15 Temmuz 2016’dan sonra kapatılan Nokta Dergisi’nin 22,5 yıl hapse çarptırılan firari yöneticisi Cevheri Güven’in şikayetiyle ‘tebligatsız’ bir şekilde yapıldığını iddia etti. Sabah, olayı “FETÖ’cüler şikayet etti polis baskın yaptı”başlığıyla duyurdu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.