ManşetTürkiye

Saadet’te Nostalji Dönemi

0

Numan Kurtulmuş sonrası yeni liderini arayan Saadet Partisi’nin kongresinde Necmettin Erbakan, delegelerin isteği ile parti genel başkanlığına aday gösterildi.

Numan Kurtulmuş sonrası yeni liderini arayan Saadet Partisi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda bir kongre düzenliyor. Milli Görüşçüler, Türkiye’nin 4 bir yanından 654 otobüsle Ankara’ya gelen delegeler, Necmettin Erbakan’ı parti genel başkanlığına aday gösterdi Seçilmesine kesin gözüyle bakılan Erbakan 84 yaşında siyaset sahnesine aktif bir şekilde geri dönmüş olacak.

Erbakan’ın çocukları Fatih ve Elif de parti yönetimine aday gösterildi.

Erbakan parti liderliğine aday olmayacağını açıklamıştı, ancak Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu delegelerin isteği ile Necmettin Erbakan’ın aday gösterildiğini açıkladı.

Erbakan’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Partinin kurucusu Erbakan salonda yaptığı konuşmada ise AK Parti’ye yüklendi. Erbakan, Başbakan Erdoğan’dan bahsederken ismi ‘Tayyip’i kullandı.

SAMAN DOLU KUŞ İLE GERÇEK KUŞ BİR OLUR MU?
Erbakan konuşmasında şunları kaydetti:

”Son günlerde yaşadığımız olaylar Allah’ın bir lütfudur, birilerini kolundan tutup çıkartmak veballi bir olaydır. Biz kimseye karışmadan herkes kendi yerini almıştır.

AKP nedir, Saadet Partisi nedir onu anlatacağız, bu zihniyet daha önce Demirel’i getirdi onu kullandı. Daha sonra bizim evladımız Özal’ı getirdi. Ardından Tayyip’i getirdi, aslı varken diğerlerini getiriyor. Hiç saman dolu kuş ile gerçek kuş bir olabilir mi? Saman dolu kuşlarla bunları kandırıyorlar. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz, oku sandıktan çıkardık, dokuz ay sonra yapılacak seçimlerde kendimizi anlatacağız ve iktidar olacağız.”

“ŞUURLANDIK, ÇELİKLEŞTİK”
Öte yandan kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nda asılan pankartlar ve seçilen sloganlar partinin geçirdiği çalkantılı sürece işaret ediyor.

Partide yaşanan sancılı dönemin ardından hazırlanan slogan da dikkat çekici. Saadet Partililerin seçtiği slogan “Şuurlandık, çelikleştik, geliyoruz” oldu. (Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.