Ekonomi

Saab iflas başvurusunda bulundu

0

İsveçli otomobil üreticisi Saab, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Vanersborg Bölge Mahkemesi, Saab Automobile’in sahibi Hollandalı Swedish Automobile’in Üst Yöneticisi Victor Muller’in, Saab’a potansiyel Çinli yatırımcılardan taze kaynak sağlamada başarısız olunması üzerine, mahkemeye şirketin iflas başvurusunu yaptığını açıkladı.

Swedish Automobile’in, Saab’ın önceki sahibi Amerikalı General Motors’un (GM) başı dertteki markayı kurtarmak için sunulan bütün önerileri çevirmesinden sonra iflas başvurusunda bulunmaya karar verdiği belirtildi.

GM’nin tutumunun, Çinli Zhejiang Youngman Lotus Automobile şirketinin, Saab’ın yeniden organize edilmesinde finansman sağlanması görüşmelerinden çekildiği anlamına geldiği kaydedildi.
GM, Çinli otomotiv üreticilerinin teknoloji lisanlarına ulaşmasını istemiyor.

Swedish Automobile, mahkemenin iflas başvuru dosyasını onaylamasını ve kısa sürede Saab Automobile için yediemin atamasını beklediğini bildirdi.

Saab, Eylül ayında da iflas korumaya başvurmuş, Vanersborg Bölge Mahkemesi, para sıkıntısı çeken şirketin, daha fazla fonu nasıl garanti edeceği ve operasyonlarına nasıl devam edeceğinin açık olmadığı ve iflas koruma başvurusunun işlemeyeceği gerekçesiyle başvuruyu reddetmişti.

Tedarikçileri, ödeme yapılmadığı için yedek parça teslimatlarını durdurunca Saab, nisan ayında İsveç Trollhattan’daki fabrikasında üretimi askıya almak zorunda kalmıştı.

Saab, geçen yıl General Motors tarafından Swedish Automobile’e 74 milyon dolar nakit, 326 milyon değerinde imtiyazlı GM hissesi karşılığında satılmıştı.

Şirket, geçen yıl yalnızca 30 bin araç satabilmişti.

(Ajanslar)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.