ManşetTarım-Gıda

Rusya’dan Türkiye tarım ürünlerine yasak hamlesi

0

Türkiye’nin Rusya’ya ait bir savaş uçağını, hava sahasını ihlâl ettiği gerekçesiyle düşürmesinin ardından Moskova’nın misilleme adımlarına bir yenisi eklendi. Rus yetkililer, Türkiye’den tarımsal ürünlerin ithaline yasak geleceğini ancak yasağın devreye girmesinin birkaç hafta alabileceğini söyledi.

70

Rusya, Türkiye’den gelen tarım ürünleri, yaş sebze ve meyvelerin ithalatını yasaklamaya hazırlanıyor. Moskova’nın, Türkiye tarafından Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağına tepki olarak daha önce vize uygulamasının yılbaşı itibariyle yeniden başlayacağını duyurmuş ve Rusların Türkiye’ye seyahat için gitmemesini de istemişti.

Rus Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich Moskova’da yaptığı basın açıklamasında, fiyatlarda ani bir yükselmenin yaşanmaması için, Türk ürünlerine uygulanacak yasağın bir-iki hafta geç başlayabileceğini söyledi. Yasağın Türkiye’ye tepki kapsamında devreye girdiğini belirten Dvorkovich, gelişmelere göre yaptırımların artırılabileceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye misilleme niteliğinde ekonomik kararlar içeren bir kararname imzalamıştı. Türkiye’den bazı ürünlerin ithalatına ve bazı Türk şirketlerin Rusya’daki faaliyetlerine kısıtlamalar getirilmişti.

(Al Jazeera)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.