DünyaManşet

Rusya’da yangın: AVM’de bulunan 64 kişi hayatını kaybetti

0

Rusya’nın doğusundaki Sibirya bölgesinin Kemerovo kentinde bulunan “Zimniya Vişniya” (Kış Vişnesi) adlı alışveriş merkezinde çıkan yangında aralarında çocukların da bulunduğu 64 kişi yaşamını yitirdi.

Resmi rakamlara göre ise 21 kişi kayıp durumda.Yangının Winter Cherry isimli alışveriş merkezinin 4’ncü katında başladığı kurbanların çoğunun bu sırada sinemada bulunduğu belirtiliyor.

650’den fazla kurtarma görevlisinin müdahale ettiği yangınla ilgili sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı kişilerin alevlerden kaçmak için camlardan atladığı görülüyor.

Kömür sanayi ile bilinen Kemerovo kenti Moskova’nın 3,600 km doğusunda yer alıyor. Yerel medyadaki haberlere göre, yangın AVM’nin bir sinemanın da bulunduğu eğlence katında başladı.

Kemerovo kentinin vali yardımcısı Vladimir Chernov, 13 kişinin cesedine sinema koridorlarında ulaşıldığını açıkladı. Sinema salonlarının yer aldığı bölümdeki tavanın yangın nedeniyle tamamen çöktüğü bildiriliyor.

4 kişi gözaltına alındı

Rus haber ajansı Tass, kurtarma ekiplerinin 100’ye yakın kişiyi tahliye etmeyi başardığını, 20 kişiyi ise içeriden sağ olarak çıkardığını duyurdu. Görgü tanıkları, 2013 yılında yapımı tamamlanan AVM’nin içinde bir hayvanat bahçesi bulunduğunu da belirtiyor.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yangının başladığı dükkanın kiracısı ve AVM işletme müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltında.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.