DünyaManşet

Rusya Komünist Partisi ‘Çernobil’e erişim yasağı istedi

0

Rusya Komünist Partisi “yalanlarla dolu, Sovyet halkı ve hükümetini şeytanlaştırıyor’ dediği Çernobil dizisinin erişime engellenmesini; yönetmeni, senaristi ve yapımcısına ‘karalama davası’ açılmasını istedi.

Dünya tarihinin en büyük nükleer faciasını ele alan ve izlenme rekorları kıran Çernobil dizisine Rusya’dan tepki dinmiyor. Son olarak, Komünist Parti ülkede diziye erişimin yasaklanması için resmi başvuruda bulundu. Komünist Parti, Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’na (Roskomnadzor) ABD’li HBO’nun Çernobil isimli mini kurgu dizisine erişimin engellenmesi hakkında başvuruda bulundu. Parti ayrıca dizi hakkında “karalama davası” açılmasını da destekliyor.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Komünist Partisi’nden yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı Sergey Malinkoviç, “Roskomnadzor, bu çirkin diziye erişimi tüm izleyiciler ve kaynaklarda engellemeli. Dizinin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı hakkında da karalama davası açılmalı” ifadelerini kullandı.

Dizide, 1986’da meydana gelen nükleer kaza ve Sovyet devletinin soruşturmayı ele alış biçimi anlatılıyor.

İdeolojik araç

Roskomnadzor’a ve İçişleri Bakanlığı’na konuyla ilgili başvuruda bulunduklarını belirten Malinkoviç “Nisan 1986’da gerçekleşen dramatik olayla ilgili dizi, hem Sovyet hükümeti hem de Sovyet halkını şeytanlaştırmak ve itibarsızlaştırmaya yönelik ideolojik bir araç” değerlendirmesinde bulundu. Malinkoviç “DizideSki kahramanların davranışları ve motivasyonları, kurum ve ekip içi ilişkilerin işleyişi, Sovyet toplumundaki ahlaki ortam, başlı başlına kesinlikle birer yalan örneği” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.