Rusya artık tüm Dünya’dan ileri

Rusya, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede dün uygulanmaya başlanan kış saatine geçmedi.

Rusya’nın yaz saatinde kalmaya devam ederek, saatlerin geri alınmayacağı devlet başkanı Dimitri Medvedev tarafından Mart ayında açıklanmıştı.

Böylece, Rusya’da saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmamış oldu.

Medvedev’in söz konusu alırken Rusların saat değişimi sebebiyle yaşadıkları strese engel olmak amacıyla hareket ettiğini bildirdi.

Tasarruf amaçlı uygulamanın mazisi

Güneş ışınlarından daha fazla faydalanmak amacıyla ortaya çıkan yaz saati uygulaması ilk kez 1895 yılında Yeni Zelandalı bilim adamı Vernon Hudson tarafından gündeme getirildi.

Güneş ışınlarından ve ısısından faydalanarak, ısınma ve faydalanma maliyetlerini azaltmayı amaçlayan uygulama 1916’da Almanya ve müttefikleri tarafından ilk kez resmen uygulandı.

Yaz saatine geçiş 1920lerde Avrupa ülkelerinin çoğu tarafından benimsendi.

Türkiye’de yaz saati uygulaması 1 Temmuz 1940 tarihinde, bakanlar kurulu kararıyla başladı.

Bu sene kış saatine geçmeyen Rusya’da ilk yaz saati uygulaması ise 1918 yılında yapıldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün Dünya Bisiklet Günü: Temiz, basit, ucuz, doğayla barışık

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin çevre dostu ve sağlıklı ulaşım alternatifi olarak önemini vurgulayarak, bisiklet kültürünün gelişimine ve sürdürülebilir ulaşım altyapılarının önemine dikkat çekiyor.

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!

Elektrikli araçların işgali altındaki Adalar'a şimdi de İstanbul'da semtler arasında kullanılana benzeyen minibüsler getirildi. Adalılar, faytonların kaldırılmasının ardından ağır trafik keşmekeşi yaşayan yaşam alanlarının 'yürünebilir' olması taleplerini sürdürüyor.

AMİD’den ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ne yeni bir yaklaşım

Alternatif Medya ve İletişim Derneği’nin organize ettiği ‘İklim Krizi ile Mücadele için Hak Temelli Yaygın Eğitimi Geliştirme Projesi’, alanında uzman isimlerle öğretmenleri bir araya getirdi.

Yeni ‘Mutlu Gezegen Endeksi’nde Türkiye 91. sırada

Berlin'deki Hot or Cool Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Gezegen Endeksi sonuçları, yüksek tüketim seviyelerinin yüksek refah seviyeleri anlamına gelmediğini gösteriyor. Aşırı tüketim sadece gezegene zarar vermekle kalmıyor, insanların refahı için de faydasız.

Kanada’daki plastik kirliliği görüşmelerinden yine karar çıkmadı

Plastik kirliliğini sonlandırmak amacıyla küresel bir anlaşma üzerinde çalışmalar devam ederken, dördüncü tur müzakereler Kanada'da sona erdi.

EN ÇOK OKUNANLAR